top of page
Pink and Blue Gradient Fitness Bio-Link Website (1500 × 768 px) (3).png

CLASSES DE SALSA ON2

Pink and Blue Gradient Fitness Bio-Link Website (1500 × 768 px) (3).png

Als anys 40 i 50, l'Spanish Harlem, “El Barrio”, a Nova York es va transformar en el Melting Pot (“el gresol”) dins d'una ciutat que ja era un imant per a immigrants de tot el món. La Ciutat Que Mai Dorm de sobte va veure néixer als seus carrers més humils la fusió de músics cubans, porto-riquenys i dominicans que van anar construint primer el mític ambient del mambo dels anys 40 i 50, que connectava porta amb porta amb el jazz més experimental… Noms com Tito Puente, Tito Rodríguez i Machito van posar NYC al mapa com “L'Illa Més Nordenca del Carib”. I a poc a poc, els “salers” de la següent generació es van anar atrevint amb el so, la guaratxa, el txa-txa-txa, el boogaloo… ​ I amb la música, els boricues, els cubans i tots els llatins de NYC van anar adaptant també el seu ball des del casino o salsa cubana tradicional… De la forma espontània, de carrer, amb gust de “El Barrio”, a finals dels 70 i principis dels 80 neix de la mà d'Eddie Torres, ballarí d'origen porto-riqueny, una proposta que buscava donar forma a aquesta forma popular: així neix el Break On2 o, més col·loquialment, l'On2 o estil de salsa Nova York.

DanceLab, Escola de ball, Classes de ball, classes de salsa, Escola de ball barcelona, Escola de ball barcelona

Captura de pantalla 2023-12-29 163830_edited.png

L'estil On2 es caracteritza justament pel que significa el seu nom: es balla executant els moviments al segon temps, en comptes del primer (com és el cas en salsa Los Angeles i en la majoria de vegades la salsa cubana). Això et pot semblar estrany, però és el que dóna el sabor especial a la salsa On2: una cadència pausada que juga amb una sensació de vaivé, molt, molt múrria. No, no és difícil! A més, aprendre sobre aquest estil us donarà més coneixements sobre l'estructura musical de la música salsa!

És un estil que busca aquesta complicitat en l'espera alhora que la destresa en les figures i, és clar, en els xinesos inspirats en el mambo freestyle: els passos lliures. Quan es balla en parella, és un estil que té la intimitat més gran de la salsa cubana, ja que no és tan estricte en l'estructura en línia com la salsa Los Angeles, però també té aquest punt espectacular molt d'escenari…

Pink and Blue Gradient Fitness Bio-Link Website (1500 × 768 px) (3).png

NO HO DUBTES MÉS, COMENÇA A BALLAR !!

DISPONIBLE EN LA SEDE DEL CLOT
Pink and Blue Gradient Fitness Bio-Link Website (1500 × 768 px) (3).png
bottom of page