top of page

Una trentena de ballarins i ballarines de Catalunya,classificats per a la final de balls caribenys d’Espanyaorganitzada per la Federació Catalana de Ball Esportiu
● La primera competició de balls caribenys a Catalunya s’ha celebrat a Barcelona i, per primera vegada, dona accés a la final d’Espanya. ● És un punt d’inflexió en el circuit català del ball esportiu que impulsa els balls caribenys (salsa, bachata i merengue), fins ara reconeguts només en l’àmbit social.

Classificació salsa shines femení solista. Per primera vegada a Catalunya s’ha celebrat una competició esportiva de balls caribenys organitzada per la Federació Catalana de Ball Esportiu (FCBE) que dóna accés a la final d’Espanya. El campionat va ser dissabte, 11 de maig, a Barcelona i aquesta disciplina inclou els següents estils de dansa: salsa, bachata i merengue. Una trentena de participants s’han classificat a la final espanyola, que se celebrarà del 21 al 22 de juny a València. Precisament, aquesta és una de les novetats destacades respecte a competicions promogudes anteriorment, i és que els aspirants que han aconseguit millors resultats podran competir contra altres ballarins i ballarines d’arreu de l’estat espanyol en la disciplina de balls caribenys. Un dels primers clubs participants en aquesta competició és l’escola de dansa DanceLab, ubicada al barri del Clot de Barcelona, la qual ha preparat prop d’una quarantena de ballarins i ballarines que han competit a la pista aquest dissabte en diverses categories (solistes, en parella, en grup,...).


Punt d’inflexió en el circuit català de ball esportiu Aquesta competició suposa un punt d’inflexió en el circuit català de ball esportiu, tot incorporant una nova disciplina que en altres zones d’Espanya ja està ben arrelada. Els participants no només han aconseguit l’accés a la final espanyola, si no que aquells amb millors resultats també podran competir a la final mundial de balls caribenys, que se celebrarà a la tardor. D’aquesta manera, la FCBE busca donar un impuls a la salsa, la bachata i el merengue, uns estils molt populars i coneguts pel ball social però que fins ara no havien tingut pràcticament representació en l’àmbit esportiu a Catalunya. És una oportunitat per als ballarins i ballarines de créixer artísticament i que la seva feina sigui reconeguda arreu.


La Federació Catalana de Ball Esportiu El Ball Esportiu, també conegut com Ball de Competició, comprèn determinades formes evolucionades de ball que tenen una tècnica tipificada i que són objecte de competicions de caràcter esportiu. Un jurat, format per professionals amb la llicència corresponent per poder exercir de jutges, és l’encarregat de valorar els aspirants, els quals poden participar en diferents categories: solistes, en parella, duet, o en grup. La FCBE depèn de la Federació Espanyola de Ball Esportiu (FEBD), constituïda l’any 2011 i integrant de l’Assemblea del Comitè Olímpic Espanyol (COE). Actualment, són gairebé 70 clubs esportius els que formen part de la FEBD.

0 views0 comments

Comments


bottom of page